CF Möller

Stort kliv framåt för utvecklingen av nya Business Center Trelleborg

Trelleborg 16 maj 2023 

Det planerade Business Center Trelleborg tar nu ett stort steg närmare förverkligande. Ett markanvisningsavtal har slutits med företaget Polar Structure om utveckling av bland annat logistik och infrastrukturlösningar inom området.

– Trelleborg behöver etableringar som denna, det utvecklar staden och leder till många nya arbetstillfällen, säger Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborgs kommun.

Inom ramen för stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025, arbetar Trelleborgs kommun med att utveckla verksamhetsområdet Business Center Trelleborg (BCT) i östra delen av Trelleborg. Avtalet mellan kommunen och Polar Structure omfattar ett område om 18 hektar av BCT’s totala areal på 200 hektar.

Polar Structure är ett infrastrukturbolag som hjälper kommuner, städer och industrier att ställa om inom transport, logistik, grön energi och digitalisering. Bolaget har en tydlig hållbarhetsagenda och tar initiativ till att utveckla nya infrastrukturtillgångar genom partnerskap med både privata och offentliga aktörer, där Polar Structure bidrar med kompetens, teknik och kapital.

– Vi är mycket glada att kunna vara med och bidra till en hållbar och långsiktig utveckling av Trelleborg. Staden är inne på en tillväxtresa och med dess strategiska läge så finns det enormt goda förutsättningar att fortsätta stärka sin position i Sverige med hjälp av en hållbar stadsutveckling, säger Tobias Emanuelsson, vd och grundare av Polar Structure.

I september 2020 beslutade kommunstyrelsen att godkänna en strukturplan för BCT. I den framhävs stadsdelens potential för utveckling av ett modernt och innovativt verksamhetsområde som ska ligga till grund för det fortsatta arbetet med BCT.

– Polar Structures företagsidé och omfattande kontaktnät går helt i linje med kommunens ambitioner för BCT, säger Mårten Olsson, tillväxtchef i Trelleborgs kommun.

Polar Structure ska primärt bygga upp logistikverksamhet inom området. I januari tecknade parterna en avsiktsförklaring gällande samarbete och utveckling av BCT. Intentionerna i avsiktsförklaringen är att ett markanvisningavtal ska tecknas under juni 2023.

Beslut om markanvisningsavtal beräknas tas i kommunfullmäktige i juni.

Trelleborgs kommun

Mårten Olsson, tillväxtchef
Telefon: +46 (0)708 81 78 49
Mail: marten.olsson@trelleborg.se

Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande
Telefon: +46 (0)730 47 15 24
Mail: ann.kajsoncarlqvist@trelleborg.se

Polar Structure AB

Tobias Emanuelsson, vd och grundare,
Telefon: +46 738 391 810
Mail: tobias@polarstructure.se

Alla nyheter

Relaterade ämnen

Polar Structure bygger en av Nordens största batteriparker i Boden

På Boden Industrial Park kommer en av Nordens största batteriparker att byggas tack vare ett samarbete mellan Bodens Energi AB (lokal nätägare), Vatte...

Läs mer

Polar Structure i samarbete för att lyfta Sydostlänkens möjligheter

Ett samarbete med fokus på etablering längs Sydostlänken Den 21 februari undertecknades en avsiktsförklaring mellan de medverkande kommunernas repres...

Läs mer

Netmore Group förvärvar amerikanska LoRaWan-operatören Senet

Tisdag, 6 februari, 2024 Pressmeddelande återpublicerat från Netmore: Netmore Group AB (”Netmore Group” eller ”Bolaget”) har idag förvärvat den...

Läs mer

Prenumerera på utskick

 

Vill du få de senaste nyheterna från Polar Structure? Registrera dig här och få notiser direkt från vår Cision News-sida.

Läs mer om hur Cision behandlar personlig information här.