ÅTERPUBLICERAT: Netmore inleder utbyggnad av LoRaWAN i Danmark

Netmores nätbolag European Connectivity Networks, som samägs med Polar Structure, inleder utbyggnad av LoRaWAN i Danmark. Målsättningen är att erbjuda landsomfattande täckning, och parallellt med nätutbyggnaden sker kommersiell bearbetning av den danska marknaden för vatten- gas- och fjärrvärmebolag. Det danska LoRaWAN-nätet blir således en del av Netmores växande Europeiska LoRaWAN, som nu erbjuds i Sverige, Storbritannien, Irland, Spanien, Nederländerna och Danmark.

Rikstäckande LoRaWAN i Danmark
Netmore inleder tillsammans med det med Polar Structure gemensamt ägda nätbolaget European Connectivity Networks omgående utbyggnaden av LoRaWAN i Danmark. Nätet byggs tillsammans med fastighetsägare och andra strategiska partners till Netmore och ECN. Målsättningen är att erbjuda landsomfattande täckning, och därmed möjliggöra för driftsättning av storskaliga samhällsnyttiga och innovativa IoT-projekt på den danska marknaden. Satsningen på rikstäckande nät bygger på en beprövad strategi som tidigare bland annat genomförts i Sverige. Redan inledningsvis erbjuds täckning i bl.a Köpenhamn, Odense, Århus, Kolding, Vejle, Varde och Silkeborg.

Smart mätning av vatten, gas och fjärrvärme i fokus
Parallellt med nätutbyggnaden i Danmark inleder Netmore en kommersiell satsning på den danska marknaden för uppkopplade mätare. Bearbetningen sker initialt med ett tydligt fokus på vatten-, gas och fjärrvärmebolag, vilka tillhör områden där efterfrågan på LoRaWAN-konnektivitet är hög. Vidare har Netmores befintliga kunder och samarbetspartners på den svenska marknaden visat ett intresse för att nyttja det danska nätet, något som tillsammans med satsningen på ovan nämnda områden skapar förutsättningar för både sensortillväxt och växande månatligen återkommande intäkter över tid.

Netmore – en europeisk LoRaWAN-operatör
Netmore och ECN har under 2022 initierat en omfattande expansion av LoRaWAN i Europa. Man erbjuder nu LoRaWAN i Sverige, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Spanien och Danmark. Därtill finns roamingavtal som ger täckning även i Finland. Nätutbyggnaden, som kombineras med Netmores europeiska ’coverage guarantee’ och ’coverage on demand’ möjliggör för driftsättning av rikstäckande IoT-projekt inom respektive land. Vidare öppnar Netmore, ECN och Polar Structure även dörrar för storskalig samhällsnyttig IoT som spänner över flera länder i Europ

Netmore Group är en ledande IoT-operatör. Vi kopplar upp fastigheter, erbjuder privata och öppna 5G-nätverk, och möjliggör för storskalig IoT genom LoRaWAN. Tillsammans med fastighetsägare, tjänsteleverantörer inom IoT och andra samarbetspartners bygger vi säkra, pålitliga och öppna IoT-ekosystem som möjliggör för digitalisering inom branscher och industrier på alla geografiska marknader. Netmore Group grundades 2010 i Sverige och är sedan 2017 listat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye AB är företagets certified adviser.

Certifiedadviser@redeye.se
+46 (0)8 121 576 90

Polar Structure utvecklar och äger infrastruktur som bidrar till ett mer uthålligt och hållbart samhälle. Vi möjliggör omställningen, både idag och imorgon. Polar Structure har ett tydligt helhetsperspektiv inom ramen för infrastruktur och hållbarhet och är verksamma inom järnväg, logistik, batterilagring och laddningsinfrastruktur samt digitalisering och förnyelsebar energi.

Mer information om Polar Structure finns på www.polarstructure.se

Alla nyheter

Relaterade ämnen

CF Möller

Stort kliv framåt för utvecklingen av nya Business Center Trelleborg

Trelleborg 16 maj 2023  Det planerade Business Center Trelleborg tar nu ett stort steg närmare förverkligande. Ett markanvisningsavtal har slutits me...

Läs mer

Plexigrid tar in 45 miljoner i nytt kapital för att effektivisera elnät

Stockholm, 18 april, 2023 Mjukvarubolaget Plexigrid stänger sin andra investeringsrunda och tar in 45 miljoner i nytt kapital. Bland investerarna fin...

Läs mer

Netmore etablerar LoRaWAN i Polen

28 mars 2023, ECN, som samägs av Netmore och Netmores huvudägare Polar Structure, startar ett joint venture-bolag med polska LoRaWAN-aktören Netemer...

Läs mer

Karriär

Letar du nytt?

Vi letar ständigt efter nya talanger och tar gärna emot ansökningar från erfarna och intresserade personer som delar våra värderingar och ambitioner. Läs mer om våra lediga tjänster nedan.

Läs mer