Bygger för framtiden: Polar Structure främjar klimatneutral infrastruktur med Cemvision

Uppskattningsvis 75 procent av all global infrastruktur som behövs till år 2050 återstår att bygga. Vi på Polar Structure är därför glada att kunna förnya vår investering i Cemvision, ett världsledande bolag inom innovativ klimatteknik. Samarbetet med Cemvision är inte bara en del av vår ambition att främja den gröna omställningen av vår byggda miljö med innovativa lösningar – det är också i linje med den globala strävan efter klimatneutralitet, där vi hoppas att allt fler kommer ansluta sig.

Polar Structures engagemang går längre än enbart investeringar. Vi driver aktivt på utvecklingen av hållbar infrastruktur genom att rikta in oss på skalbara innovationer som kan omvandla vår vision till verklighet. Här är Cemvisions gröna cementteknik ett utmärkt exempel: en beprövad metod som minskar urbaniseringens och industrialiseringens miljöpåverkan och därför har ett strategiskt värde för vår portfölj.

Eftersom traditionell cementtillverkning globalt sett är en av de största källorna till koldioxidutsläpp (8 procent), finns ett stort behov av att tänka nytt. Med Cemvisions nydanande metod minskar utsläppen med över 95 procent tack vare återvunna material och förnybar energi, vilket sätter en ny standard för hållbart byggande. Genombrottet innebär att en betydande utsläppskälla begränsas och att det blir lättare att utveckla den motståndskraftiga infrastruktur som krävs för att möta klimatförändringarna.

Cemvision har genomfört flera framgångsrika pilotprojekt, bland annat i samarbete med Polar Structure vid uppförandet av laddstationer för tunga elektriska fordon. Utvärderingar av projekten understryker de stora klimatvinster som går att uppnå när man använder grön cement vid nyproduktion.

Genom att teknikanpassa gamla cementfabriker ritar Cemvision dessutom om kartan för den gröna byggsektorn, eftersom strategin gör det möjligt att snabbt och kostnadseffektivt utöka produktionen. På så sätt kan man undvika långa och ofta komplicerade processer med att få nya infrastrukturprojekt godkända, så att hållbara lösningar fortare kan nå marknaden. Cemvisions förmåga att, med utgångspunkt i befintlig infrastruktur, snabbt tillämpa sina tekniska lösningar ger ett omedelbart mervärde samtidigt som det påskyndar omställningen till hållbara byggmetoder.

Polar Structure kommer att fortsätta identifiera och stödja innovationer som främjar den gröna omställningen. Partnerskapet med Cemvision är ett viktigt steg i vårt arbete för att underlätta övergången till ett mer hållbart och motståndskraftigt samhälle. Vi ser fram emot att bygga morgondagens hållbara infrastruktur tillsammans.

Läs mer om Cemvision och deras senaste investeringsrunda på cemvision.tech.

Alla nyheter

Relaterade ämnen

Polar Structure bygger en av Nordens största batteriparker i Boden

På Boden Industrial Park kommer en av Nordens största batteriparker att byggas tack vare ett samarbete mellan Bodens Energi AB (lokal nätägare), Vatte...

Läs mer

Polar Structure i samarbete för att lyfta Sydostlänkens möjligheter

Ett samarbete med fokus på etablering längs Sydostlänken Den 21 februari undertecknades en avsiktsförklaring mellan de medverkande kommunernas repres...

Läs mer

Netmore Group förvärvar amerikanska LoRaWan-operatören Senet

Tisdag, 6 februari, 2024 Pressmeddelande återpublicerat från Netmore: Netmore Group AB (”Netmore Group” eller ”Bolaget”) har idag förvärvat den...

Läs mer

Prenumerera på utskick

 

Vill du få de senaste nyheterna från Polar Structure? Registrera dig här och få notiser direkt från vår Cision News-sida.

Läs mer om hur Cision behandlar personlig information här.