C4 Energi och Polar Capacity bildar gemensamt bolag

C4 Energi bildar bolag tillsammans med Polar Capacity i syfte att etablera ett större batterilager i Kristianstad och skapa långsiktiga lösningar på effektproblematiken i Kristianstad.

Det gemensamma bolagets första investering är ett 16 MW batteri med placering invid Allöverket. Målet är att ha det i drift i slutet av 2024Batteriet ska inte endast lagra energi, utan också balansera belastningen på elnätet genom att kapa effekttoppar under tider med hög elkonsumtion, vilket blir allt viktigare i Sveriges elektrifiering och fossilfria omställning.

– Det är imponerande och framsynt av ett lokalt energibolag som C4 Energi att ta initiativ bortom det traditionella för att framtidssäkra Kristianstad. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att realisera projektet, som inte bara stärker den lokala energiförsörjningen utan också bidrar nationellt, säger Polar Capacitys VD, Patrik Nilsson.

Förutom att säkra elkapacitet i Kristianstad agerar C4 Energi långsiktigt. Med prognoser om en fördubbling av elanvändningen i Sverige fram till 2045, är investeringar som dessa inte bara nödvändiga utan även strategiska.

-Vi står inför effektbrist där bland annat en detaljplan i centrala Kristianstad har pausats och ett par större etableringar är i farozonen på grund av begränsad tillgång till el. Vårt samarbete med Polar Capacity visar hur vi genom att kombinera expertis och resurser kan utöka och stärka den lokala förmågan att tillgodose det allt större behovet av elenergi och tillhörande effekt, säger C4 Energis VD Kajsa Hedberg.

För mer information
Kajsa Hedberg, vd, C4 Energi, kajsa.hedberg@c4energi.se
Patrik Nilsson, vd, Polar Capacity, patrik@polarcapacity.se

Om C4 Energi
C4 Energi är det lokala energibolaget i Kristianstad kommun med fokus på hållbarhet. Vi erbjuder en bred portfölj av produkter och tjänster för dina energi- och värmebehov och hjälper dig att aktivt delta i energiomställningen genom att erbjuda solceller och batterilösningar. Genom att bygga framtidens infrastruktur strävar vi efter att skapa en hållbar framtid som kan möta ett fossilfritt samhälle. Upptäck vårt utbud och läs mer på c4energi.se.

Om Polar Capacity
Polar Capacity är en effektoperatör som hanterar och investerar i lokal effektbalans tillsammans med industrier, kommuner och lokala energibolag. Våra fokusområden är balansering, lagring och tillförsel. Genom att tillföra effekt och energi på lokal nivå skapar vi möjligheter för företag och samhällen att växa och utvecklas, vilket på sikt säkerställer att Sverige förblir en modern och hållbar industrination.

Alla nyheter

Relaterade ämnen

Polar Structure bygger en av Nordens största batteriparker i Boden

På Boden Industrial Park kommer en av Nordens största batteriparker att byggas tack vare ett samarbete mellan Bodens Energi AB (lokal nätägare), Vatte...

Läs mer

Bygger för framtiden: Polar Structure främjar klimatneutral infrastruktur med Cemvision

Uppskattningsvis 75 procent av all global infrastruktur som behövs till år 2050 återstår att bygga. Vi på Polar Structure är därför glada att kunna fö...

Läs mer

Polar Structure i samarbete för att lyfta Sydostlänkens möjligheter

Ett samarbete med fokus på etablering längs Sydostlänken Den 21 februari undertecknades en avsiktsförklaring mellan de medverkande kommunernas repres...

Läs mer

Prenumerera på utskick

 

Vill du få de senaste nyheterna från Polar Structure? Registrera dig här och få notiser direkt från vår Cision News-sida.

Läs mer om hur Cision behandlar personlig information här.