Yorkshire Water väljer Netmore för stort LoRaWAN-projekt för smarta mätare, ett av Europas största initiativ på området

Polar Structures dotterbolag Netmore kommer att byta ut 1,3 miljoner vattenmätare i Yorkshire, vilket stärker arbetet med vattenbevarande och befäster deras ledarskap inom avancerad mätinfrastruktur.

 

Polar Structures dotterbolag, Netmore Group, har valts ut av Yorkshire Water för att leda ett av Europas största LoRaWAN-projekt för vattenmätning. Programmet, som är föremål för slutligt godkännande av Ofwat i december 2024, omfattar utbytet av 1,3 miljoner vattenmätare i Yorkshire. Detta projekt kommer ytterligare att stärka Netmores position som ledare inom avancerad mätinfrastruktur (AMI) och data-driven vattenresurshantering.

Det femåriga kontraktet, som inkluderar dataservice fram till 2045, är en del av Yorkshire Waters bredare strategier inom Water Resources Management Plan 24 och Price Review 24. Netmore kommer att ansvara för den fullständiga leveransen, installationen och underhållet av de smarta mätarna, och använda sitt LoRaWAN-nätverk för att förse Yorkshire Water med viktig data. Programmet är utformat för att förbättra kundservicen, optimera vattenanvändningen och öka effektiviteten.

Detta nya initiativ bygger på smartmätarinstallationer som inleddes 2022, när Netmore tilldelades ett AMI-ramverk av Yorkshire Water för att tillhandahålla LoRaWAN-nätverkstjänster för upp till 360 000 hushåll.

Ove Anebygd, VD för Netmore Group: ”Detta partnerskap med Yorkshire Water är en viktig milstolpe för Netmore och understryker vårt engagemang för innovativa lösningar inom vattenhantering. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att leda detta program, som kommer att ge betydande fördelar för både kunder och miljön.”

Det nya projektet för smartmätning stödjer Yorkshire Waters långsiktiga mål, inklusive en 50-procentig minskning av vattenläckage fram till 2050 och en 15-procentig minskning av vattenförbrukningen inom icke-hushållssektorn. Initiativet kommer att ge viktiga insikter om kundernas vattenanvändning, vilket möjliggör bättre vattenbevarande, mer exakt fakturering och ökad hållbarhet för miljön.

Med Netmores utökade nätverkstäckning och data-drivna tillvägagångssätt strävar Yorkshire Water efter att förbättra den operativa effektiviteten och minska koldioxidutsläppen vid vattenrening och distribution. Morrison Water Services, Itron och Diehl Metering har valts som nyckelpartners i detta storskaliga program, som förväntas starta i South Yorkshire 2025, under förutsättning av slutligt godkännande.

För mer information om Netmores innovativa lösningar och deras globala expansion, besök Netmore Group.

Alla nyheter

Relaterade ämnen

Smarta vattenmätare för en säker och hållbar vattenförsörjning

Världen står inför komplexa miljömässiga och infrastrukturella utmaningar, och behovet av smarta och hållbara lösningar blir alltmer akut. Ett viktigt...

Läs mer

Polar Structure bygger en av Nordens största batteriparker i Boden

På Boden Industrial Park kommer en av Nordens största batteriparker att byggas tack vare ett samarbete mellan Bodens Energi AB (lokal nätägare), Vatte...

Läs mer

Bygger för framtiden: Polar Structure främjar klimatneutral infrastruktur med Cemvision

Uppskattningsvis 75 procent av all global infrastruktur som behövs till år 2050 återstår att bygga. Vi på Polar Structure är därför glada att kunna fö...

Läs mer

Prenumerera på utskick

 

Vill du få de senaste nyheterna från Polar Structure? Registrera dig här och få notiser direkt från vår Cision News-sida.

Läs mer om hur Cision behandlar personlig information här.